theatergreop MAX.


Peter Pan was hier 6+


Een voorstelling om nevernooitniet te vergeten
Je kunt vliegen, wist je dat? Als je er maar in gelooft. En je kunt indianen ontmoeten, vechten met piraten en zwemmen tussen de zeemeerminnen, helemaal niet moeilijk. Of je stopt gewoon met groeien! Peter Pan doet dat. Hij bedenkt net op tijd dat ouder worden alleen maar gedoe is en besluit om twaalf jaar te blijven. Want wat is er nog aan het leven als je niet meer mag spelen, niet meer ongehoorzaam mag zijn. Niet meer mag vliegen en dromen…

Kinderen, ouders, broers, zussen, vrienden, opa’s, oma’s, iedereen vanaf 6 jaar kan mee op avontuur met Peter Pan, Wendy, kapitein Haak en de rest.

Moniek Merkx schreef een nieuwe theatertekst geďnspireerd op het wereldberoemde Peter Pan verhaal van J.M. Barrie. Na twee succesvolle series in 2008, herneemt Max. in 2012 deze hit voor iedereen vanaf 6 jaar.
Persquotes 2013 
''De voorstelling was prachtig. Het verhaal is met professionaliteit en liefde gemaakt. Het is een absolute aanrader en ik wens deze show nog heel veel kijkers toe'' (AD RD)

"Deze Peter Pan is prettig tegendraadsjeugdtheater, waarin decorontwerper
Sanne Danz met weinig middelen veel suggereert. Met als bonus grappig-bijtende liedjes en acrobatisch vliegwerk van Tinkerbell, die een tikje ADHD blijkt." (Elsevier)

''Als je zin hebt in een leuke voorstelling en Peter Pan speelt bij jou in de buurt dan zou ik zeggen ga er zeker heen!'' (Cultuurbarbaartje Rosa, 10 jaar) 

''De hele voorstelling geef ik een 9+!'' (Z@pp reporter Julia, 8 jaar)

Persquotes 2008
"Frisse Peter Pan vol spektakel" (AD HC)

"Max. schenkt De Krakeling een waardige jubileumvoorstelling, die de Peter Pan in kinderen én volwassenen naar boven haalt." (NRC)

“In Nevernooitnietland zet regisseur Moniek Merkx de theatrale trukendoos wijd open. (…) een voorstelling om nevernooitniet te vergeten” (Trouw)

"Poëtisch, een tikje tegendraads, ondeugend en ontroerend. (…) De Krakeling had zich voor haar 30-jarig jubileum geen betere voorstelling kunnen wensen dan dit zoveelste pareltje van theatermaakster Moniek Merkx en haar gezelschap Max." "Anderhalf uur puur genieten" (Noordhollands Dagblad)

"De live gezongen, licht sardonische liedjes van Joop van Brakel en Peter Sijbenga geven dit letterlijke kunst- en vliegwerk extra vleugels." (Volkskrant)


Makers 2013
Tekst/regie: Moniek Merkx
Spel: René Geerlings, Marijn Klaver, Roosmarijn Luyten, Rogier Schippers, Daniëlle van de Ven, David Verschoor en Vincent van Woerkom
(Live) muziek: Joop van Brakel, Peter Sijbenga
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman
Peter Pan was hier 6+Peter Pan was hier 6+Peter Pan was hier 6+Peter Pan was hier 6+Peter Pan was hier 6+