theatergreop MAX.


Gezocht: konijn 3+


Miniatuurtheater voor 3+, spannend, grappig en dichtbij
In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald, poepen op straat en hoewel ze enorme oren hebben luisteren ze niet. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Waarom theater voor peuters?
Moniek Merkx: "In Frankrijk is het al heel gewoon, theater voor peuters. Daar worden de prachtigste installaties gemaakt. Voor Max. is het een experiment. Hoe abstract of concreet mag je zijn? En hoe interactief? Peuters kijken naar de wereld alsof het theater is of beter gezegd: werkelijkheid en fantasie lopen nog heel makkelijk in elkaar over. We willen ons met hen verwonderen en op avontuur, zonder te weten waar we uitkomen."

Persquotes
"Een oergeestige voorstelling over een politiekorps dat wordt geteisterd door een konijnenplaag. (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf twee jaar. Max. zet hier met succes zijn eerste schreden op het gebied van peutertheater." (TM )

"Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem." (de Volkskrant)

"Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen." (Trouw)


Makers
Regie/decoridee: René Geerlings
Spel (in wisselende bezetting): Anne Fé de Boer, Saskia Driessen, Dorien Folkers, René Geerlings, Niek van der Horst, Lotte Rischen
Regieadvies: Moniek Merkx
Gezocht: konijn 3+Gezocht: konijn 3+Gezocht: konijn 3+Gezocht: konijn 3+Gezocht: konijn 3+