theatergreop MAX.


Echt waar 8+


Zielige sprookjes uit het echte leven, happy end verzekerd
Ken je dat gevoel? Dat niemand je begrijpt? Dat je je onnozel voelt en ook nog eens ontzettend lelijk? Dat gevoel van ongezien en onbemind zijn. Van in de put zitten met rottige stiefzusters, jaloerse stiefmoeders of van alle dagen een bad hair day. Ken je dat? Dit is een oproep aan alle Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes. Kom naar het theater en huil lekker met ons mee. Want samen huilen is altijd beter dan alleen. En heb geduld, je moet door het bos dwalen, je vleugels laten groeien en heel veel erwten uit de as halen. Maar dan, op een onbewaakt moment, krijg je toch een happy end in je schoot geworpen. Dus houd moed! Een voorstelling om te huilen én te lachen.

De verhalen in Echt waar zijn voor 95% echt waar! Met jankebrokken zoals acteur Niek van der Horst (o.a. Kortjakje, Raketje), José Montoya (Staal, en Alleen op de wereld), Anne Fé de Boer (Alleen op de wereld, Gezocht: konijn) Nastaran Razawi Khorasani (Nacht), Abdelkarim el Baz (Staal, TONEEL) en veel zielige muziek.Stem op Echt waar voor de Z@pp jeugdtheaterprijs!
Bij de Zapp Theaterprijs bepaal jij welke voorstelling de beste is. Vind jij dat Echt waar de prijs moet winnen? Stem dan via deze knop!Ik neem je mee
Max. organiseert bij Echt waar een voorprogramma, getiteld Ik neem je mee. Voordat het publiek de zaal ingaat, krijgt elke toeschouwer een koptelefoon. Echt waar gaat over anders zijn, er niet bij horen. Kortom, je bent aan jezelf overgeleverd. Je bent alleen. Via muziek en tekst wordt je geïntroduceerd in de sfeer van de voorstelling en maak je kennis met de acteurs. Via deze individuele auditieve reis beland je als vanzelf in de zaal. Welkom in de zandbak vol verdriet. Dit voorprogramma is mede mogelijk gemaakt door het SNS Reaalfonds en de Stichting Bevordering van Volkskracht. 


Wedstrijd Storytelling voor kinderen
In de aanloop naar Echt waar organiseerde Max. een wedstrijd Zielige verhalen schrijven. De verhalen dienden als inspiratiebron voor regisseur Moniek Merkx. De beste verhalenschrijvers wonnen een Masterclass Storytelling, een etentje met de acteurs en een optreden in De Gouvernestraat


Moniek Merkx over Echt waar
“Ik wil bij Echt waar graag persoonlijk werken zoals bij de voorstelling Staal: eigen verhalen universeel maken. We gaan op zoek naar de Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes in het echte leven. Naar kinderen die anders zijn. Die buitengesloten worden, het thuis niet kunnen rooien of een bijzonder talent hebben. Zo wil ik sprookjesthema's tot werkelijkheid verheffen. De acteurs duiken in hun verleden en ik laat me inspireren door verhalen van kinderen. Verder werk ik graag met tegenstellingen. Echt waar is grappig, droevig, herkenbaar en wonderlijk.”

De pers over Echt waar
‘Mooie vondsten in een sprekende beeldtaal’ (Theaterkrant)
'Heerlijk wentelen in zelfmedelijden', 'hilarische confrontaties' en 'ludiek en herkenbaar' (Volkskrant)
‘Ik vond het een mooi, ontroerend (...) Ik geef de voorstelling een 9!’ (Z@pp Reporter Wendy Groote, 9 jaar)
'Echt waar brengt je doeltreffend naar die emotionele mix van ontroering en uitzinnigheid die eigen is aan een onvervalst happy end (...) een verrukkelijke voorstelling (...) geweldig decor (...) wat wordt er goed gespeeld" (NRC ****)

Makers
Idee, regie, tekst: Moniek Merkx
Spel: Niek van der Horst, Abdelkarim el Baz, José Montoya, Nastaran Razawi Khorasani, Anne Fé de Boer
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman
Echt waar 8+Echt waar 8+Echt waar 8+Echt waar 8+Echt waar 8+Echt waar 8+