theatergreop MAX.


Het bezemstelenbos MAX.XS 5+


Een verdwaalverhaal waarin alles meer is dan het lijkt  
Wist je dat een kartonnen doos, een krant en een groot stuk plastic het beste speelgoed zijn? Welkom in de rommel-stommel-strak-boem-op-uw-bakkes-wereld, waarin alle spullen een gezicht krijgen. Een bezemsteel wordt een boom, een stuk plastic wordt een meer. Stel: we maken een levensgroot bezemstelenbos waar een zesbenig paard doorheen galoppeert, waar een robot zonder hoofd ronddwaalt en een man met een metersdikke kont. Overal dreigt gevaar, maar met een beetje moed slaan wij ons gemakkelijk door dat bos heen.

Tournee: 7 oktober 2011 - 30 december 2011Jef Van gestel over Het bezemstelenbos
“Het spelen met de rommel wordt het toneelstuk, het verhaal. Zo wil ik laten zien hoe je theater maakt. Hoe je echt van niets een hele wereld kunt bouwen waarin je je kunt verliezen. Het bezemstelenbos is een mix van objecttheater, mime, dans en hier en daar wat tekst. Het verandert om de haverklap van stijl en toch is er een homogeniteit, een eenheid. Ik ben benieuwd hoe mensen er uiteindelijk naar kijken. En vooral of er verschil is tussen de manier waarop volwassenen ernaar kijken en hoe kinderen het zien. Jonge kinderen kunnen er vaak lekker in mee gaan, die vloeien mee in de fantasie.
Kinderspel is een van de uitgangspunten van Het bezemstelenbos. Kinderen spelen heel associatief en maken toch weer een verhaal. Dat schuurt tegen elkaar aan, net als in de voorstelling. Je kunt kinderen iets bieden dat minder anekdotisch is, iets dat niet per se hoeft te kloppen. Natuurlijk zijn er ook altijd kinderen die zeggen ‘dit kan niet’, ‘dit klopt niet’. Ik vind dat flauw van die kinderen, maar ook charmant. En die kinderen die zich wel laten meeslepen, maken thuis van hun bezemsteel ook een boom.” 

Pers en reacties
"De drie spelers creëren met parasolvoeten, schragen, matrassen, planken, lampenkappen, kasten en nog veel meer gedefinieerde en ongedefinieerde voorwerpen een wereld die soms eng, soms grappig en altijd verrassend is" (TM).
 
"De acteurs zijn duidelijk op hun plaats en hebben er plezier in" (Cultuurbarbaartjes).

"Met een minimum aan tekst en een schat aan dansante en mimische beweging verbeelden zij een verhaal: de spannende reis van één van hen naar een al even spannend bos." (Toneelblog)

Een paar reacties van het publiek: "Erg inventief, creatief en verrassend", "Supergrappig", "Goed gespeeld en origineel".


Makers
Regie: Jef Van gestel
Spel: Willemijn Zevenhuijzen, Dennis Költgen, Karolien Verlinden
Decor en muziek: Wannes Deneer
Kostuums: Maartje van Bourgognie
Licht: Gé Wegman 

Met dank aan de Kringwinkel Antwerpen 
Het bezemstelenbos MAX.XS 5+Het bezemstelenbos MAX.XS 5+Het bezemstelenbos MAX.XS 5+Het bezemstelenbos MAX.XS 5+