theatergreop MAX.


HELP MAX.XL 10+


Muziektheater over de beginjaren van de Beatles
Liverpool na de oorlog. Vier jongens met een vetkuif, een gitaar, een droom en een nieuwe sound. HELP gaat over de beroemdste band ter wereld, over hoe vier jongens de hemel bestormen en volhouden. Een muzikaal verhaal over vriendschap en jaloezie en natuurlijk over een onstuitbaar brandende passie voor muziek. Alsof je live meemaakt hoe The Beatles zijn begonnen. Een echte Beatlemania... In 2009 sloeg HELP in als een bom bij zowel pers als publiek, 17.500 mensen gingen je voor! Ook werd HELP genomineerd voor de ANWB Publieksprijs 2009 Beste Jeugdmusical. In 2012 was HELP opnieuw te zien in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten.

Tournee: 25 september 2009 - 20 maart 2010
Reprise tournee: 13 januari - 10 juni 2012Persquotes 2012
"Afzonderlijk stuk voor stuk muzikale talenten. Samen zorgen ze voor anderhalf uur welklinkend theater dat je haast wel op repeat móet zetten." (Leeuwarder Courant)

"Als de acteurs / muzikanten (...) perfect op elkaar ingespeeld, de zoveelste Beatleshit inzetten, deinen de stoelen in de zaal mee op het ritme." (Noord Hollands Dagblad)

"Het spel is uitbundig, vrolijk en ontroerend en een plezier om naar te kijken"  (Theaterjournaal)
 
"HELP weet op speelse en vermakelijke wijze de oorsprong van de band der bands op toneel neer te zetten en is 70 minuten puur vermaak voor jong en oud." (On Stage)

"muzikale voorstelling vol droge humor"  (Sevendays)

Persquotes 2009
“Zowel muzikaal als theatraal is HELP een feest.” (Trouw)

“Hierin komen theater en muziek volmaakt samen.” (NRC)

“Help is een spetterende les in popgeschiedenis.” (Leidsch Dagblad)

“Door niet op de succesnummers in te zoomen maar op het prille begin van de legendarische Liverpoolse band, komt dit jeugdtheaterstuk heel dichtbij. Dat is de kracht van Help.” (Elsevier 10 okt 2009)

“Dit is puur genieten voor iedereen die van muziek houdt." (Musical World)

“Zowel de originele Beatles-nummers als de Beatles-geïnspireerde Nederlandstalige liedjes van Vincent van Warmerdam swingen de pan uit. En ook de samenzang is om door een ringetje te halen.” (8weekly)

“Dynamisch, grappig en soms ontroerend en boven alles: ongelooflijk swingend.” (Joukje Akveld)


Makers
Regie/concept: Moniek Merkx
Tekst: Jan Veldman
Muziek: Lennon / McCartney, Vincent van Warmerdam, e.a.
Spel / muzikanten: Viktor Griffioen, Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout (John Lennon; Nederlandse versie), Roosmarijn Luyten (2009), Lottie Hellingman (2012), Marne Miesen, Mees van Warmerdam, Matthijs van de Sande Bakhuysen  (John Lennon; Engelse versie) 
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman
HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+HELP MAX.XL 10+