theatergreop MAX.


Nacht MAX.XXL 14+


Een Shakespeare mix met ezelskoppen, opgeblazen ego's en vallend licht
Welkom backstage! In Nacht mag je mee achter de schermen van de theaterwereld. Nacht gaat over de liefde voor het theater, wilde feesten en opdringerige media. Maar vooral ook over opgeblazen ego's. Vrienden worden vijanden, stoere jongens worden paranoia en dominante moeders worden gek. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de reële wereld en die van fantasieën en obsessies. Alles draait om macht en imago aangewakkerd door angst en jaloezie. De verbeelding is aan de macht om te ontsporen in een bizarre nachtmerrie. Een voorstelling die begint als Midzomernachtdroom en eindigt in Macbeth. Moniek Merkx mixt deze twee Shakespeare klassiekers tot een eigen verhaal.

Tournee: 13 januari 2011 - 2 april 2011

 

Moniek Merkx over Nacht
"Bij Shakespeare heb je vaak een toneelstuk in een toneelstuk. Dus dan ga je je afvragen hoe het zou zijn als je toneelspelers als hoofdpersonages neemt en ze van het ene in het andere stuk terecht laat komen, dat het stuk met de spelers op de loop gaat. Het leuke van het werken voor jeugd en jongeren is dat je nieuwe stukken kan maken, omdat zij geen bewustzijn van de traditie hebben. Je hoeft niet de zoveelste interpretatie van een bestaand stuk te doen. Tegelijkertijd wil ik graag schatplichtig aan Shakespeare zijn. Dat is juist het feest, zijn taal, zijn verhaallijnen. Zijn werk is zo rijk, in iedere Shakespeare kun je 100 zijwegen bewandelen. Hij nodigt je uit vrij door te associëren."

Persquotes
"Levend, verfrissend, sprankelend puntje van-je-stoel-theater" (Noord-Hollands Dagblad)
"Een interessante voorstelling, die goed is opgebouwd met een goede balans tussen humor en sarcasme" (Cultuurbewust).

"Met Nacht brengt Theatergroep Max. een frisse mix van Shakespeare's Midzomernachtdroom en Macbeth. Dit nieuwe stuk, gesitueerd in de hedendaagse theaterwereld, begint met de betoverende komedie en eindigt met de bloedige tragedie. Deze avontuurlijke reis van Moniek Merkx is zeker de moeite waard om te nemen" (Onstage).

"Op zeer intelligente wijze vertaalt Merkx de voorspelling van de drie heksen uit de originele Macbeth naar een hedendaags verschijnsel; namelijk dé Media. (…)Voor de doelgroep dus een uitermate geschikte en vermakelijke avond!" (Toneelblog)


Makers
Idee, tekst, regie Moniek Merkx
Spel: Erik van der Horst, Tibor Lukács, Manon Nieuweboer, Nastaran Razawi Khorasani, Raymi Sambo
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Marianne Burgers
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman 

Nacht MAX.XXL 14+Nacht MAX.XXL 14+Nacht MAX.XXL 14+Nacht MAX.XXL 14+Nacht MAX.XXL 14+Nacht MAX.XXL 14+