theatergreop MAX.


Love MAX.XS 6+


Dangerous liaisons en zandbakliefde voor iedereen vanaf 6 jaar

Bibberige brieven, stiekeme foto's spannende ontmoetingen en een droevig afscheid. Bij Love ga je lachen en huilen. Moniek Merkx maakte op basis van improvisaties met de acteurs een beeldende voorstelling over de liefde, liefde die er ineens is, onverwacht, per ongeluk. Liefde die met een donderend lawaai naar binnen valt, als een bom, heel onhandig. En liefde die gevaarlijk is omdat ie eruit ziet als een schaap maar een wolf blijkt te zijn.

Love is een montagevoorstelling o.a. geïnspireerd op het boek De taal der verliefden van Roland Barthes, arcadisch landschap, Dangerous Liaisons, De stervende zwaan, West Side Story, Stevie Wonder, flamenco, Het afgezaagde zinnetje van Willy en Willeke Alberti, zeehonden, kaketoe, Het dispuut van Marivaux, Roodkapje, Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool, Symposion van Plato, ponypaard, apen, Romeo en Julia, Andalusische dans, De kikkerkoning en de kus.

Tournee: 28 februari 2004 - 24 mei 2004
Reprise tournee: 12 maart 2006 - 29 mei 2006


De persquotes
"In Love etaleert Moniek Merkx op aanstekelijke wijze de kortsluiting waaruit het fenomeen liefde vaak ontstaat" (Volkskrant)
"Met bizarre witte pruiken en kostuums, die vaag herinneren aan films als 'Pride and Prejudice' of 'Dangerous Liaisons', maken ze elkaar het hof op een knaloranje speelvlak in een sprookjesachtig bos. Ze draaien om elkaar heen, besnuffelen elkaar als jonge hondjes en kijken vooral hoever ze kunnen gaan….Love is een grappige fysieke parodie op de liefdesdans, vol subtiele citaten uit films, sprookjes en bekende liefdesliedjes." (Trouw)

Makers
Tekst en regie: Moniek Merkx
Spel: Marike op den Akker/Dorien Folkers, Suzan Boogaerdt, Yahya Gaier, Gerold Guthman, Bianca van der Schoot
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Sanne Danz, Marlies Schot
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman


Love MAX.XS 6+Love MAX.XS 6+