theatergreop MAX.


Gezocht: konijn 2,5+


Theater voor de allerkleinsten
Gezocht: konijn is een spannende achtervolging met drie politieagenten en een ontsnapt konijn. Help je ons mee deze zaak op te lossen? René Geerlings (o.a. maker Yvon en Hoera een kind bij Max. en acteur in Kortjakje) maakt met Gezocht: konijn miniatuurtheater voor 2,5+, spannend, grappig en dichtbij.

De voorstelling
In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald, poepen op straat en hoewel ze enorme oren hebben luisteren ze niet.
Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. De voorstelling wordt op drie niveaus verteld. In het groot door de acteurs. Zij zijn als politieagenten de motor van het verhaal. In het klein  volg je de gebeurtenissen op een groot scheef tafelblad dat een miniatuurstad verbeeldt. Dit is het niveau van de vingerpoppen en de politieauto,die via een magneet door de stad scheurt. Het derde niveau is dat van de tekeningen. Sommigen worden live getekend, anderen zijn geprepareerd op grote borden.

Tournee: 2 april 2011 - 8 november 2011
Reprise tournee: 11 augustus 2012 - 16 november 2012
Waarom theater voor peuters?
Moniek Merkx: "In Frankrijk is het al heel gewoon, theater voor peuters. Daar worden de prachtigste installaties gemaakt. Voor Max. is het een experiment. Hoe abstract of concreet mag je zijn? En hoe interactief? Peuters kijken naar de wereld alsof het theater is of beter gezegd: werkelijkheid en fantasie lopen nog heel makkelijk in elkaar over. We willen ons met hen verwonderen en op avontuur, zonder te weten waar we uitkomen."

Persquotes
"Een oergeestige voorstelling over een politiekorps dat wordt geteisterd door een konijnenplaag. Het absurde verhaal over de zoektocht naar een verdacht konijn wordt gespeeld achter een 3D-maquette van het stadje, inclusief konijnenholletjes met bewegende konijntjes en een 'magisch' rijdend speelgoedautootje. Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf twee jaar. Max. zet hier met succes zijn eerste schreden op het gebied van peutertheater." (TM over Gezocht: konijn, mei 2011)

"Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem." (de Volkskrant over Gezocht: konijn, 24 mei 2011)

"Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen." (Trouw over Gezocht: konijn, 6 april 2011)

"Het tweeluik sluit goed aan bij de beleving van peuters. Alsof de acteurs samen met hen stap voor stap de voorstelling maken, waar ze met open mond naar kijken" (Trouw over Gezocht: konijn en Raketje, 6 april 2011)


Makers
Regie/decoridee: René Geerlings
Spel (in wisselende bezetting): Anne Fé de Boer, Saskia Driessen, Dorien Folkers, René Geerlings, Niek van der Horst, Lotte Rischen, Art-Jan de Vries
Regieadvies: Moniek Merkx

Gezocht: konijn wordt ook gespeeld op scholen in Rotterdam, gecombineerd met een taalontwikkelingsproject. Dit project is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van Stichting Bevordering van de Volkskracht.
Gezocht: konijn 2,5+Gezocht: konijn 2,5+Gezocht: konijn 2,5+Gezocht: konijn 2,5+Gezocht: konijn 2,5+Gezocht: konijn 2,5+