theatergreop MAX.


Favorieten: Yvon Max.XM 8+


In een krappe bedrijfskantine, bij een tafel vol drankjes en borrelnoten, wachten vier uitzendkrachten op de gasten voor een receptie. Om de tijd te doden bedenken ze een spelletje. Het loopt uit de hand: twee van de dames veranderen in kinderachtige, etterende, jennende pestkoppen, die zich storten op hun zwijgende collega Yvon. Ze zijn zo gemeen, dat het hilarisch wordt. Maar Yvon doorstaat alles, sto´cijns, en het loopt allemaal goed af, want wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in. YVON in de pers
"Dorien Folkers en Manon Nieuweboer vertolken op hilarische wijze twee etterende, jennende vrouwen" (NRC).
"Met een uitstekend gevoel voor komische timing vermaken actrices Manon Nieuweboer en Dorien Folkers zichzelf en het publiek met hun kinderachtige getreiter" (Volkskrant).
"Yvon wordt sterk gespeeld en munt vooral uit in zijn krachtige lichaamstaal" (Brabants Dagblad). Theatergroep Max. nodigde voor het drieluik Favorieten drie jonge makers uit om een korte voorstelling te maken over een favoriet klassiek verhaal, voor kinderen vanaf acht jaar. RenÚ Geerlings koos Yvon, prinses van BourgondiŰ, een absurdistisch stuk van Witold Gombrowicz en maakte er een naargeestig sprookje van.

Tournee: 28 juni 2008 - 17 augustus 2008

Makers
Regie/tekst: RenÚ Geerlings
Spel:  Frank Derijcke, Dorien Folkers, Jung-Sun den Hollander, Manon Nieuweboer
Regieadvies: Moniek Merkx
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Marike Kamphuis
Techniek: Peter Raaijmakers, Andrea Spoor
Productie: Joanne Mensert

RenÚ Geerlings studeerde in 1999 af aan de Mimeopleiding, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. RenÚ speelde bij Max. in De vijfde kamer, De verschrikkelijke stiefmoedershow, Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (Gouden krekel 2005), Paradiso, stad van de toekomst, Peter Pan was hier en de reprise van Soms verdwaal ik in een draak. Ook is hij als regisseur actief bij ondermeer Boogaerdt/VanderSchoot. Bij Max. regisseerde RenÚ Er is nog macaroni (onderdeel van de Max.Milieubende) en nu een deel uit het drieluik Favorieten, namelijk Yvon.

Yvon is onderdeel van het drieluik Favorieten. De andere twee delen zijn Dit is mijn moeder en Belle.
Favorieten: Yvon Max.XM 8+Favorieten: Yvon Max.XM 8+Favorieten: Yvon Max.XM 8+